Ai nevoie de un acoperis nou sau doar de o reparatie?

Ai nevoie de un acoperis nou sau doar de o reparatie?
5/5 - (1 vote)

Ai nevoie de un acoperis nou sau doar de o reparatie?

Dac─â ai observat table, tigle sau ╚Öindrile desprinse atunci cand te uiti la acoperis sau vezi alte probleme vizibile la acoperi╚Öul t─âu, ar trebui sa ├«ntrebi dac─â ai nevoie de repara╚Ťii la acoperi╚Ö sau de o ├«nlocuire complet─â a acestuia. O intrebare grea si in functie de interlocutorul tau plina de surprise care mai de care mai neplacute. Sau de capcane.

Majoritatea proprietarilor de case sper─â ╚Öi se roag─â s─â fie vorba doar de o repara╚Ťie acoperis, deoarece un acoperi╚Ö nou este o investi╚Ťie considerabil─â. Cu toate acestea, uneori, repara╚Ťia acoperi╚Öului este cea mai bun─â ╚Öi mai economic─â op╚Ťiune pe termen lung.

Iat─â cum s─â ├«╚Ťi dai seama de ce ai nevoie.

O prima intrebare de la care trebuie sa pleci este: C├ó╚Ťi ani are acoperi╚Öul t─âu?

V├órsta acoperi╚Öului poate spune tot ce trebuie s─â ╚Ötii. Dac─â este relativ nou, o repara╚Ťie a acoperi╚Öului ar putea fi suficient─â.

Dac─â se apropie de sf├ór╚Öitul duratei sale de via╚Ť─â utile, ar putea fi mai economic s─â ├«l ├«nlocuie╚Öti dec├ót s─â ├«l repari. Repararea unui acoperi╚Ö care nu mai are mult─â via╚Ť─â poate fi ca ╚Öi cum ai arunca bani pe fereastr─â. Este posibil s─â nu mai c├ó╚Ötigi mult timp suplimentar ╚Öi s─â fie necesar s─â ├«l ├«nlocuie╚Öti oricum.

├Änlocuirea acoperi╚Öului acum te poate economisi bani pe repara╚Ťii ulterioare ╚Öi ├«╚Ťi poate aduce alte beneficii de la un acoperi╚Ö nou.

Cât de gravă este dauna?

Gradul de deteriorare determin─â dac─â ar trebui s─â repari sau s─â ├«nlocuie╚Öti acoperi╚Öul. Dac─â este un incident izolat care a afectat doar o mic─â parte a acoperi╚Öului, repara╚Ťia poate fi suficient─â.

De exemplu, dac─â a fost o furtun─â ╚Öi o mic─â zon─â de ╚Öindrile a fost afectat─â. Probabil c─â po╚Ťi repara acea zon─â. Totu╚Öi, trebuie s─â ╚Ťii cont de faptul c─â uneori este greu s─â potrive╚Öti culoarea ╚Öindrilelor dup─â ce acoperi╚Öul a fost pe cas─â de ceva timp.

Dac─â dauna afecteaz─â ├«ntregul acoperi╚Ö ╚Öi/sau pune casa ├«n pericol de daune provocate de ap─â, atunci ├«nlocuirea acoperi╚Öului poate fi cea mai bun─â op╚Ťiune. Vei economisi bani neav├ónd alte probleme de gestionat ├«n interiorul casei, cum ar fi cre╚Öterea mucegaiului sau igrasiei.

Vrei s─â schimbi aspectul casei tale?

Daca ai o casa de vanzare cu un acoperis nou sigur vei face o impresie buna!

Acoperi╚Öul d─â tonul atractivit─â╚Ťii estetice a casei tale. Un acoperi╚Ö nou poate schimba cu adev─ârat aspectul unei case, mai ales dac─â tocmai ai pus o nou─â fa╚Ťad─â. De╚Öi un acoperi╚Ö nou poate p─ârea un cost considerabil, g├ónde╚Öte-te la el ca la o investi╚Ťie.

C├ónd te vei muta, fie peste c├óteva luni sau c├ó╚Ťiva ani, un acoperi╚Ö nou va cre╚Öte valoarea casei tale. C├ónd cump─âr─âtorii se uit─â la case, una dintre zonele cheie pe care le verific─â este acoperi╚Öul. Ei vor s─â ╚Ötie v├órsta ╚Öi starea acestuia. Cump─âr─âtorii sunt mai pu╚Ťin dispusi si reticenti s─â cumpere o cas─â care are un acoperi╚Ö vechi sau cu probleme.

Un acoperi╚Ö nou poate, de asemenea, s─â creasc─â valoarea casei, de aceea este o investi╚Ťie. Vei recupera o parte din banii investi╚Ťi ├«n acoperi╚Ö. De╚Öi nu este un c├ó╚Ötig dolar pe dolar, este totu╚Öi un c├ó╚Ötig decent.

Vrei s─â cre╚Öti eficien╚Ťa energetic─â a casei tale? O idee bun si sustenabila pe termen lung!

Dac─â acoperi╚Öul t─âu este mai vechi, s-ar putea s─â nu ai cea mai mare eficien╚Ť─â energetic─â ├«n cas─â. Aceasta ar putea ├«nsemna facturi de utilit─â╚Ťi mai mari ╚Öi o cas─â mai pu╚Ťin confortabil─â.

Materialele de acoperi╚Ö de ast─âzi sunt mult mai eficiente energetic ╚Öi te ajut─â s─â ├«╚Ťi reduci facturile la utilit─â╚Ťi. Reflect├ónd lumina solar─â departe de casa ta, va fi mai u╚Öor s─â men╚Ťii casa r─âcoroas─â vara, reduc├ónd necesitatea utiliz─ârii excesive a aerului condi╚Ťionat.

Repara╚Ťia ╚Öi ├«nlocuirea acoperi╚Öului ofer─â lini╚Öte sufleteasc─â

╚śtiind c─â acoperi╚Öul t─âu este ├«n stare bun─â, fie prin repara╚Ťii, fie prin ├«nlocuire, ├«╚Ťi poate oferi lini╚Öte sufleteasc─â. Dac─â vei fi plecat de acas─â, nu trebuie s─â ├«╚Ťi faci griji s─â verifici des dac─â vremea s-a schimbat ╚Öi casa ta este ├«n pericol de daune provocate de ap─â.

De asemenea, te vei sim╚Ťi mai bine ╚Ötiind c─â valoarea casei tale este afectat─â pozitiv ╚Öi c─â poate fi mai u╚Öor de v├óndut cu un acoperi╚Ö bine ├«ntre╚Ťinut ╚Öi/sau recent ├«nlocuit.

Gânduri finale

C├ónd decizi ├«ntre repara╚Ťia ╚Öi ├«nlocuirea acoperi╚Öului, ai c├óteva decizii de luat. Uneori, alegerea este evident─â, deoarece daunele sunt at├ót de grave ├«nc├ót ├«nlocuirea este necesar─â. Alteori, ├«ns─â, repara╚Ťia acoperi╚Öului poate fi suficient─â pentru a-╚Ťi cump─âra c├ó╚Ťiva ani ├«n plus.

La Acoperisuri pe Viata SRL, oferim o evaluare gratuit─â pentru a-╚Ťi spune ce cred contractorii no╚Ötri despre starea acoperi╚Öului t─âu ╚Öi ce este mai bine. Specialistii no╚Ötri sunt 100% cinsti╚Ťi ╚Öi transparen╚Ťi, spun├óndu-╚Ťi avantajele ╚Öi dezavantajele fiec─ârei op╚Ťiuni, astfel ├«nc├ót s─â po╚Ťi decide ce cale dore╚Öti s─â urmezi.

Contacteaz─â-ne ast─âzi la (0727.294.121 pentru a vedea cum experienta si pasiunea noastra pentru acoperisuri se potrivesc cu nevoile si dorintele tale!

× Vrei o oferta?