Hidroizolatie acoperis

Rate this post

Realizare hidroizolatie acoperis

Fara indoiala, principalul dusman al oricarui acoperis este apa. Infiltratiile de apa nu doar ca pot conduce la distrugerea invelitoarei acoperisului, ci si a structurii de rezistenta, crescand considerabil riscul accidentelor. Din fericire, exista solutii pentru a va proteja impotriva acestor situatii, el se numeste ACOPERISURI PE VIATA

Cum realizam hidroizolatia?

Procesul de hidroizolare acoperis reprezinta, in principiu, etansarea tuturor elementelor componente, pentru a impiedica complet infiltratiile de apa. Sistemul, in sine, este destul de complex, fiind format din mai multe elemente, pe care le vom prezenta si discuta in cele ce urmeaza.

Retineti ca aceste sisteme se pot monta cu succes atat pe cladiri de mici dimensiuni, vile, case etc., cat si pe blocuri sau chiar terase.

realizare hidroizolatie

Dupa cum spuneam la inceput, apa poate dauna cel mai mult unui acoperis, si nu numai. Apa se poate infiltra atat in astereala, cat si in zidaria constructiei, distrugand instalatiile electrice, tencuiala, s.a.m.d. 

Asadar, o hidroizolatie acoperis de calitate, ar trebui sa:

  • Creasca durata de viata a acoperisului;
  • Impiedice infiltratiile de apa de orice fel;
  • Permita transferul vaporilor de apa dinspre interior spre exterior;
  • Protejeze interiorul constructiei, precum si structura de rezistenta a acesteia.

Care sunt principalele avantaje ale unui acoperis hidroizolat?

In plus, pe langa calitatile enumerate mai sus, un sistem de hidroizolatie acoperis eficient are o serie de caracteristici unice, care sunt extrem de avantajoase pentru beneficiarul investitiei. Iata, asadar, de ce este important sa luati in calcul montarea unui sistem de hidroizolatie pentru acoperis:

  • Impiedica formarea condensului: Umiditatea si condensul pot conduce la formarea mucegaiului si pot afecta, in mod direct, zugraveala si chiar tencuiala. Asadar, sistemul de hidroizolatie va creste rezistenta acestora in timp;
  • Intareste structura acoperisului: Sistemul de hidroizolatie poate lucra ca si liant, intarind intreaga structura de rezistenta a acoperisului;
  • Proprietati termice: Desi sistemul in sine se numeste hidroizolatie acoperisuri, acesta izoleaza, de asemenea, termic, reducand din consumul de energie al intregii cladiri si, implicit, cheltuielile lunare.

Tipuri de hidroizolatii acoperis

Producatorii ofera o gama larga de solutii de hidroizolatie acoperis, iar acestea se pot adapta, in general, in functie de cladirea pe care se instaleaza. Iata care sunt principalele tipuri de hidroizolatie in functie de cladire:

Hidroizolatie acoperis casa

Inainte de a alege tipul de hidroizolatie acoperis casa, este important sa aveti in vedere forma acestuia, dar si materialul din care este fabricat: tip terasa, cu doua sau mai multe ape, din tigla ceramica sau metalica, etc.

In general, cea mai performanta solutie de hidroizolare a acoperisului unei case este banda bituminoasa. Gasiti in continuarea articolului detalii privind acest material.

Hidroizolatie acoperis bloc

Cel mai des, materialele din care se fabrica solutiile de hidroizolatie acoperis bloc sunt membranele bituminoase si PVC-ul, insa producatorii pot oferi o gama mult mai variata. Mai mult decat atat, avand in vedere inaltimea la care se lucreaza, trebuie sa tineti cont de faptul ca acest tip de lucrare necesita respectarea anumitor norme de siguranta. 

Hidroizolatie acoperis terasa

Solutiile performante de hidroizolatie acoperis terasa se asemana, in principiu, cu cele utilizate pentru hidroizolarea blocurilor. Totusi, diferenta consta in gradul de circulare al zonei respective. 

Astfel, materialele folosite in hidroizolatii terase circulabile trebuie sa fie mult mai rezistente, comparativ cu cele pentru terase necirculabile. Un exemplu concret este membrana lichida.

Totusi, dupa cum veti vedea mai jos, pentru suprafetele traficabile, puteti opta pentru turnarea unui strat suplimentar de sapa armata.

Nu in cele din urma, pentru a putea determina solutia potrivita pentru propriul proiect, va recomandam sa apelati la o Acoperisuri pe Viata; noi va oferim consultanta gratuita si detaliata in domeniul hidroizolatiilor pentru acoperisuri.

Costul unei lucrari de hidroizolare acoperis

Am ajuns si la costuri. Probabil cel mai important subiect in aceasta discutie. Evident costul de manopera pentru lucrarile de hidroizolare acoperis variaza, in general, in functie de solutia folosita, de dimensiunea acoperisului, dar si de complexitatea proiectului.

Cea mai sigura metoda de calcul a bugetului pentru viitorul dumneavoastra proiect este sa ne contactati direct, noi fiind o echipa de profesionisti. Pe langa faptul ca va vom putea da o solutie tehnica si o extimare de pret pentru manopera si un necesar de materiale care va include evident si costul astfel vom putea calcula impreuna costul total al lucrarii.

Va recomandam pe baza experientei noastre de peste 15 ani sa apelati la materiale si servicii mai ieftine si sa compromiteti astfel calitatea lucrarii.

× Vrei o oferta?