De ce sa aleg tabla?

Rate this post

Reparatii acoperisuri Bucuresti. Constructie si montaj acoperisuri Ilfov

Așadar, de ce am ales tabla? Multitudinea de produse pe care ni le pune piața construcțiilor la dispoziție nu este neapărat benefică, iar alegerea finală ajunge să fie dictată de preț și de inspirația „din vecini“. Argumentele care ar trebui să stea la baza achiziției unui anumit tip de învelitoare sunt atât de ordin regio-cultural, cât și tehnic și nu în ultimul rând estetic.

Tradițional, materialele de învelitoare erau adaptate la speficul climatic și resursele locale. Astfel, în timp ce în zonele montane, acoperișurile abrupte, pregătite pentru o cantitate considerabilă de zăpadă, au adoptat finisaje din lemn (șiță, șindrilă, draniță), în regiunea Dobrogei, care este caracterizată de veri toride găsim acoperișuri aproape plate, cu streșini ample care țin umbră și materiale locale precum stuful și olanele din ceramică.

Așadar, de ce am ales tabla?

Materialul de învelitoare este, adesea, stabilit prin regulamentul local de urbanism. În cazul noilor cartiere din periferia marilor orașe, reglementările urbanistice sunt vagi și nu iau în considerare realizarea unui peisaj urban coerent. În cazul in care vecinătățile sunt foarte variate, predomină țigla profilată (imitație de țiglă ceramică), care este preferată de investitori strict pentru costul redus.

Revenind la tablă, aceasta are o multitudine de proprietăți: este maleabilă (se poate adapta multor tipuri de suprafețe), cu rezistență mare în timp (dacă este ales un produs de calitate) și cu mentenanță scăzută (daca este montată corect).

Așadar, de ce am ales tabla?

 În concluzie, orice tip de învelitoare ar fi compatibilă cu proiectul dumneavoastra, pe lângă proiectanții de arhitectură este indicat să apelați la serviciile unor specialiști, adica la serviciile specialistilor de la acoperisuripeviata.ro în execuție, care înțeleg implicațiile unui montaj eronat precum și beneficiile aduse de un detaliu bine gândit, chiar dacă aceasta ar presupune niște costuri suplimentare.

× Vrei o oferta?